Jong geleerd, oud gedaan

Dr. Edward De Wolf is 4de generatie arts/chirurg. Het zal dan ook niet verbazen dat een opleiding tot arts/chirurg een logische beslissing was.

Zijn overgrootvader Dr. Raphael De Brabandere behaalde in 1921 zijn diploma als Doctor of Dental Surgery/Stomatology aan Berkeley University in Californië als een van de eerste fellows van de Belgian American Educational Foundation (BAEF).

Zijn grootvader Dr. Etienne De Wolf studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Gent en specialiseerde zich verder in de Stomatologie. Hij vestigde zich in het centrum van Gent en werkte vele jaren tot aan zijn pensioen in de Briel H. Familie.

Zijn vader Dr.Frank De Wolf studeerde geneeskunde en tandheelkunde aan de Universiteit Gent en behaalde zijn diploma aan de afdeling ‘Mund-Kiefer-und Plastische Gesichtschirurgie” aan de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschüle ( R.W.T.H.) te Aachen, Bondsrepubliek Deutsland. Hij is sinds 1992 werkzaam als Mond,-kaak-en aangezichtschirurg aan het A.Z. St.- Lucas te Gent 

Dr. Edward De Wolf nam reeds meerdere malen deel aan buitenlandse missies met de erkende vrijwilligersorganisatie H.E.L.P. vzw. Hierbij werden samen met zijn vader kosteloos levensnoodzakelijke reconstructieve ingrepen uitgevoerd in diverse ontwikkelingslanden.

TOP