Oorcorrectie

Oorcorrectie

Waarom een oorcorrectie?

Alles wat je wilt weten

  • De ingreep wordt bij kinderen uitgevoerd vanaf de leeftijd van 5 jaar. Op dit moment zijn de oren doorgaans volgroeid.
  • De ingreep verloopt bij kinderen onder een korte algemene verdoving. Bij adolescenten en volwassenen kan de ingreep zo gewenst onder lokale verdoving.
  • De ingreep verloopt via een dagopname of ambulant.
  • Tijdens de ingreep wordt een incisie gemaakt aan de achterzijde van het oor. Zo zal achteraf geen litteken zichtbaar zijn. Afhankelijk van de oorzaak van het afstaande oor wordt het kommetje verkleind en/of de antihelix meer gedefinieerd.
  • Na de ingreep wordt een circulair drukverband Dit blijft 2à3 dagen ter plaatse.
  • Op de eerste controleraadpleging wordt het verband verwijderd. Het oor en de incisie worden gereinigd. Gedurende de 2 volgende weken zal u tijdens het slapen nog een zachte band dienen te dragen ter bescherming van het oor.
  • De eerste 2 weken kan het oor wat blauw en gezwollen zijn. Geleidelijk aan zal dit afnemen en na een 2tal weken zal het oor, naast zijn nieuwe positie, terug helemaal normaal ogen.

Bij dr. De Wolf kan u ook terecht voor de niet-chirurgische behandeling van aangeboren oorafwijkingen.

EarWell is een systeem waarmee oorafwijkingen bij baby’s gecorrigeerd kunnen worden zonder operatie met een succesgarantie van meer dan 90%. Het is niet invasief en niet chirurgisch, littekenvrij  en het belangrijkste – deze oorcorrectie methode werkt!

De Earwell procedure duurt slechts enkele minuten. In slechts 4 tot 6 weken zullen de oortjes weer een mooie vorm hebben aangenomen.

Vrijwel alle vormafwijkingen komen in aanmerking: afstaande oren, lob oor, cryptotia, conchal crus, helicale afwijkingen, stahls oor en gemengede afwijkingen.

Belangrijk is dat de therapie snel na de geboorte wordt toegepast. De resultaten zijn significant beter als binnen de 2 weken na de geboorte wordt gestart. Als er na 3 weken wordt gestart zijn de resultaten beduidend minder goed. Dit heeft te maken met de plooibaarheid van het kraakbeen. Dit is op zeer jonge leeftijd nog sterk verhoogd door het oestrogeen van de moeder maar neemt snel af 6 weken na de geboorte.

TOP
Arrow