Borstlift

VORM EN STEVIGHEID HERSTELLEN VAN DE BORST

Een borstlift of mastopexie is een chirurgische techniek waarbij de afhangende borst wordt gelift.

Borsten veranderen tijdens hun levensloop. Dit kan het gevolg zijn van het normale verouderingsproces of een resultaat zijn van de zwangerschap of een uitgesproken gewichtsverlies. Klassiek zien we een afname van het volume en de stevigheid van de borst, waardoor er een teveel aan huid overblijft, de borst doorhangt en de tepel in een wat lagere positie komt te staan.

Deze veranderingen kunnen onaangename consequenties hebben en bijdragen tot het ontstaan van huidirritaties onder de borst, hinder veroorzaken tijdens het sporten of schaamte creëren bij het dragen van bad kledij of het intiem zijn met de partner.  In dergelijke gevallen kan een borstlift een oplossing bieden. 

Het doel van de borstlift is om de vorm en de stevigheid van de borst te herstellen en de tepel terug naar zijn oorspronkelijke positie te verplaatsen. Op deze wijze geven we de borst terug haar jeugdige uitstraling.

Alles wat je wilt weten

Klassieke borstlift

Indien u tevreden bent over het bestaande volume van de borst kan een klassieke borstlift voor u een oplossing bieden. Bij deze techniek zal het bestaande borstweefsel verstevigd en gelift worden met een herstel van haar jeugdige vorm.

Borstlift met lipofilling

Indien u best wel tevreden bent over het bestaande volume van de borst, maar de borst toch dat tikkeltje groter mag zijn. Indien u best wel tevreden bent over het bestaande volume van de borst, maar een klassieke borstlift te weinig volume herstelt ter hoogte van de bovenpool of decolleté. In deze gevallen kan een klassieke borstlift met lipofilling de oplossing bieden.

In dit geval zal naast een borstlift ook wat extra volume toegevoegd worden aan de borst door middel van lipofilling. Lipofilling is een techniek waarbij vetcellen getransplanteerd worden. Deze vetcellen worden via een klassieke liposuctie techniek bekomen. Zo wordt via een kleine opening in de huid met een canule onderhuids vetweefsel weggezogen. Het bekomen vetweefsel wordt vervolgens gezuiverd zodat een concentraat van pure vetcellen wordt verkregen. Dit concentraat van pure vetcellen wordt dan getransplanteerd naar de borst.

Borstlift + Prothese / Mastopexie – Augmentatie

Indien u niet tevreden bent over het bestaande volume van de borst kan een klassieke borstlift gecombineerd worden met een borstvergroting. Zo zal de positie van de tepel en de algemene vorm van de borst herstelt worden door de borstlift. Hiernaast zal het algemene volume van de borst toenemen door de borstvergroting.

Het liften van de borst gaat gepaard met enkele littekens. Afhankelijk van de mate van afhangen van de borst (graad van ptose) kan een litteken aanwezig zijn rond het tepelhof, verticaal naar beneden ter hoogte van de onderpool van de borst en ter hoogte van de plooi onder de borst. Wanneer deze 3 littekens noodzakelijk zijn, spreekt m’n van een typisch ‘ankerlitteken’ of ‘inverted-T’ litteken.  Deze littekens zijn in het begin vrij zichtbaar, maar vervagen na enkele maanden.

Om u een beter zicht te geven op het te bekomen resultaat kan een 3D simulatie uitgevoerd worden.  Meer hierover: 3D-simulatie

TOP