Spierontspanners

spierontspanners

niet chirurgische anti-rimpelbehandeling

Een van de meest gebruikte niet chirurgische antirimpelbehandeling betreft deze met spierontspanners. Het is een doeltreffende, veilige en vrijwel pijnloze behandeling die zowel preventief als therapeutisch kan toegepast worden.

Met de juiste techniek wordt een verfrissing en verjonging van het gelaat bekomen zonder dat de mimiek wordt geblokkeerd.  

Alles wat je wilt weten

Bij een antirimpelbehandeling met spierontspanners zal de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren tijdelijk worden geblokkeerd. De spieren hebben hierdoor tijdelijk geen of minder activiteit.

De rimpels ter hoogte van het aangezicht zullen zich hierdoor niet verder ontwikkelen en zullen relaxeren en verzachten. Hierdoor krijgt u een jeugdigere en frissere uitstraling.

Afhankelijk van de diepte van deze rimpels kunnen deze nog volledig verdwijnen.  

Spierontspanners zijn voornamelijk aangewezen voor de dynamische /spiergerelateerde rimpels.

Klassieke zones waar spierontspanners werkzaam zijn:

  • Kraaienpootjes (rimpeltjes naast het oog)
  • Voorhoofdsrimpels
  • Fronsrimpels (zone tussen de wenkbrauwen)
  • Wenkbrauwlift (de staart van de wenkbrauw wordt wat naar boven gebracht)
  • Bunny lines (rimpeltjes thv de neusrug)
  • Gummy smile/bovenlip (overmatig zichtbaar tandvlees tijdens het lachen)

Naast de behandeling van rimpels kunnen spierontspanners ook gebruikt worden voor de behandeling van:

  • Migraine
  • Overmatig zweten (hyperhydrosis)
  • Tandenknarsen (bruxisme)

Een behandeling met spierontspanners wordt uitgevoerd tijdens de raadpleging en duurt gemiddeld een 10-tal minuten.

Er zal u gevraagd worden om de te behandelen aangezichtsspieren op te spannen. Zo kunnen de verschillende injectiepunten met een potlood worden gemarkeerd.

Met een heel fijn naaldje wordt vervolgens het product ingespoten. Tijdens het inspuiten kan u een wat branderig/prikkend gevoel ervaren.

Op de plaats van injectie kan er wat zwelling en/of roodheid aanwezig zijn. Deze verdwijnt over het algemeen snel. Een uur na de behandeling kan u gerust terug wat make-up aanbrengen.

Na een 3tal dagen begint het product te werken, met een maximaal effect na een 10-tal dagen.

De behandeling is tijdelijk gezien de stof na verloop van tijd door het lichaam wordt afgebroken. Nadien zal de spieractiviteit weer optreden.

Klassiek is de werkzame periode een 3 tot 6 maanden.  

Er wordt aangeraden om het eerste jaar om de 3 maanden de behandeling te herhalen. Wanneer de spier namelijk niet geheel terug op kracht komt, zal het effect langer aanhouden en zal na verloop van tijd het interval tussen de behandelingen verlengen.

Een behandeling met spierontspanners wordt al tientallen jaren voor medische doeleinden gebruikt. Tot op heden werden geen nadelige effecten gedocumenteerd en de behandeling wordt dan ook als veilig beschouwd. De enige contra-indicaties voor een behandeling zijn myasthenia gravis, zwangerschap en borstvoeding.

Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam. Zoals aangegeven kan op de plaats van injectie tijdelijk wat zwelling, roodheid of blauwverkleuring aanwezig zijn. Deze verdwijnt over het algemeen heel snel. 

Alle behandelingen worden uitgevoerd in een veilige en professionele omgeving zodat we aan de best mogelijke zorg kunnen voldoen. 

Deze spierverslappers bestaan in verschillende vormen. Het actieve bestanddeel is het botulinetoxine.  Het is voor elke arts volgens de wet op de geneesmiddelen (25 maart 1964) verboden reclame te maken voor geneesmiddelen en implanteerbare hulpmiddelen. De gebruikte merknaam kan dus niet worden weergegeven van onze gebruikte spierontspanners.

Fillers

Meer weten over een behandeling met spierontspanners?

TOP