Armlift

Een armlift is een plastische ingreep waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel ter hoogte van de binnenzijde van de bovenarm wordt gecorrigeerd. Dit huidoverschot is doorgaans het gevolg van het verouderingsproces of een gewichtsverlies waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel aan de binnenzijde van de bovenarm aanwezig blijft.

Bilvergroting

Een bilvergroting is een plastische ingreep waarbij het volume en de vorm van de bilregio wordt verbeterd. Synoniemen voor deze ingreep zijn de Gluteale Augmentatie of de Brazilian Butt Lift (BBL). 

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie of abdominoplastie is een plastische ingreep waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel ter hoogte van de onderbuik wordt verwijderd. Dit huidoverschot is doorgaans het gevolg van een gewichtsverlies of na één of meerdere zwangerschappen waarbij de huid sterk werd uitgerokken en onvoldoende recupereert in de maanden na de bevalling. 

Genitale verjonging

Een schaamlipverkleining is een plastische ingreep ter hoogte van de genitale regio waarbij de kleine schaamlippen worden verkleind. Ten gevolge van zwangerschap, leeftijd, lichaamsbouw of natuurlijke evolutie kunnen de kleine schaamlippen groter worden. Naast esthetische bezwaren kan dit zorgen voor functionele ongemakken tijdens dagdagelijkse activiteiten, sport en het liefdesleven. 

Dijlift

Een dijlift is een plastische ingreep waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel ter hoogte van de binnenzijde van de dij wordt gecorrigeerd.Dit huid en/of vetoverschot kan gepaard gaan met tal van ongemakken. Zo kan dit de oorzaak zijn van fysiek ongemak, hinder tijdens het sporten of schaamte bij het dragen van badkledij of het intiem zijn met de partner.

Liposuctie

Een liposuctie of liposculptuur is een chirurgische behandeling waarbij overtollig onderhuids vetweefsel wordt verwijderd.  Zoals het woord liposculptuur aangeeft is het in essentie het sculpturen/beeldhouwen van het lichaam, met als uiteindelijk doel het bekomen van een ideaal lichaamssilhouet. De behandeling is voornamelijk geschikt voor patiënten die hun streefgewicht hebben bereikt maar waarbij bepaalde ongewenste rondingen – hoeveel er ook gesport wordt – niet verdwijnen.

Littekencorrectie

Ieder van ons heeft wel ergens op het lichaam een litteken staan. Dit litteken kan het gevolg zijn van een ongeluk, een operatie of een doorgemaakte infectie. Doorgaans genezen littekens relatief mooi en zijn ze weinig opvallend na verloop van tijd.

Correcties na gewichtsverlies

Een sterk gewichtsverlies door een gezondere levensstijl (sport en dieet) of na een bariatrische ingreep gaat vaak gepaard met een huidoverschot ter hoogte van specifieke lichaamsregio’s.

Huidletsels

De meeste huidletsels zijn onschuldig/goedaardig, maar kunnen wel een bron zijn van esthetische en/of functionele bezwaren. Denk aan een geboorteplekje in het aangezicht, een verheven huidletsel aan de BH-rand of een onderhuids vetbolletje. 

 

TOP