Wenkbrauwlift

wenkbrauwlift

EEN OPEN EN KLARE BLIK

De eerste tekenen van verouderen zijn vaak het beste zichtbaar rond de ogen.  Dit verouderingsproces kan zich situeren ter hoogte van de bovenste/onderste oogleden en/of ter hoogte van de wenkbrauwen.

Zo kunnen we ter hoogte van de wenkbrauwen zien dat de staart (laterale 1/3) wat naar beneden komt, waardoor er een zwaartegevoel en een resulterende vermoeide aanblik ontstaat. Hiernaast treden dikwijls dwarse groeven op ter hoogte van het voorhoofd, gezien de patiënt voortdurend de wenkbrauwen optrekt in een poging de oogleden wijder te openen.

Deze veranderingen zijn vaak een bron van frustratie en onzekerheid en kunnen zorgen voor een negatief zelfbeeld.  Een wenkbrauwlift al dan niet in combinatie met een ooglidcorrectie kan in deze gevallen een oplossing bieden.

Alles wat je wilt weten

Afhankelijk van de mate van ptose (afhangen) van de wenkbrauwen kan gekozen worden voor een gepaste techniek.

Transpalpebrale wenkbrauwlift

Deze vorm van wenkbrauwlift wordt klassiek gecombineerd met een bovenste ooglidcorrectie. Via eenzelfde incisie als de ooglidcorrectie wordt de staart van de wenkbrauw in een iets hogere positie gebracht. Er zal dus geen extra littekentje aanwezig zijn. De mate van lift is echter beperkt.

Temporale wenkbrauwlift/Fogli lift

Bij deze techniek van wenkbrauwlift wordt een insnede gemaakt ter hoogte van de behaarde hoofdhuid boven het oor. Van hieruit wordt de staart van de wenkbrauw losgemaakt en in een hogere positie geplaatst. Gezien de insnede in de behaarde hoofdhuid ligt is het litteken doorgaans weinig opvallend. Bij de (beginnend) kalende man vormt dit uiteraard geen goede indicatie.

Directe wenkbrauwlift

Tijdens een directe wenkbrauwlift wordt boven de wenkbrauw een reepje huid verwijderd. De wenkbrauw zal vervolgens in een hogere, esthetisch optimale positie worden gefixeerd. Het is een krachtige vorm van wenkbrauwlift. Het grootste nadeel van deze techniek is het zichtbare littekentje aan de bovenrand van de wenkbrauw.

Vaak geassocieerde ingrepen zijn dan ook:

  • Microneedling met stamcellen ter verbetering van de huidkwaliteit
  • Een wenkbrauwlift wordt doorgaans uitgevoerd onder lokale verdoving, u hoeft dus niet nuchter te zijn.
  • U dient de dag van de ingreep onder begeleiding langs te komen gezien u na de ingreep niet met de wagen mag rijden.
  • Met een stift worden een aantal markeringen aangebracht ter hoogte van de wenkbrauw.
  • Hierna kan u plaatsnemen op de operatietafel. De verpleegkundige zal het gelaat ontsmetten en een steriele doek over het hoofd aanbrengen.
  • Een aantal kleine prikjes zullen de wenkbrauw en de omliggende weefsels verdoven. Tijdens het inspuiten van het product kan u een wat prikkend/opzwellend gevoel ervaren. Nadien zal u geen pijn meer gewaarworden.
  • Vervolgens zal dr.De Wolf de wenkbrauwlift uitvoeren. Tijdens de volledige procedure wordt u stap voor stap op de hoogte gehouden van de vorderingen.
  • De duurtijd van de ingreep is afhankelijk van het type wenkbrauwlift.
TOP