Dr. De Wolf

  • Erkend Plastisch, Esthetisch en Reconstructief chirurg
  • Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP)
  • Fellow van de Gent Acadamy for Plastic Surgery (GAPS)
  • Lid van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS)
  • Lid van de Koninklijke Belgische vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve heelkunde (RBSPS)

Opleiding

Dr. Edward De Wolf studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent en behaalde er zijn diploma als arts/master in de geneeskunde in 2013 met grote onderscheiding.

Voor een tweejarige basisopleiding in de algemene heelkunde trok hij naar de GZA-ziekenhuizen in Antwerpen waar hij onder leiding van dr.Peter Cools kennis en ervaring opdeed in de abdominale, vasculaire, orthopedische en urologische chirurgie. In 2015 slaagde hij met grote onderscheiding voor het examen algemene heelkunde.

Hij vervolledigde zijn opleiding in de plastische heelkunde met een jaar opleiding in het AZ Groeninge in Kortrijk en een vierjarige opleiding aan het internationaal gerenomeerde centrum voor plastische heelkunde van het UZ Gent. Onder leiding van professor Stan Monstrey en professor Phillip Blondeel werd hij onderricht in de modernste technieken van borstreconstructie, microchirurgie, esthetische chirurgie, transgender ingrepen en de behandeling van brandwonden. 

Hij behaalde 5 jaar op rij succesvol het Collegium Chirurgicum Plasticum examen met grote of grootste onderscheiding.

Dr. Edward De Wolf deed hiernaast bijkomende kennis en vaardigheden op tijdens diverse fellowships in binnen- en buitenland (Caen, Genève, Bad Kreuznach, Istanbul en Leuven).  Hij is auteur van meerdere wetenschappelijke artikels in nationale en internationele tijdschriften en was spreker op verschillende nationale en internationale congressen.

In 2020 werd Dr. Edward De Wolf erkend als specialist in de plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde en sinds september van dat jaar versterkt hij de dienst Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie op de campussen Sint-Jan in Brugge en Henri Serruys in Oostende.

Familiegeschiedenis

Dr. Edward De Wolf is 4de generatie arts/chirurg. Het zal dan ook niet verbazen dat een opleiding tot arts/chirurg een logische beslissing was.

Zijn overgrootvader Dr. Raphael De Brabandere behaalde in 1921 zijn diploma als Doctor of Dental Surgery/Stomatology aan Berkeley University in Californië als een van de eerste fellows van de Belgian American Educational Foundation (BAEF).

Zijn grootvader Dr. Etienne De Wolf studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Gent en specialiseerde zich verder in de Stomatologie. Hij vestigde zich in het centrum van Gent en werkte vele jaren tot aan zijn pensioen in de Briel H. Familie.

Zijn vader Dr.Frank De Wolf studeerde geneeskunde en tandheelkunde aan de Universiteit Gent en behaalde zijn diploma aan de afdeling ‘Mund-Kiefer-und Plastische Gesichtschirurgie” aan de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschüle ( R.W.T.H.) te Aachen, Bondsrepubliek Deutsland. Hij is sinds 1992 werkzaam als Mond,-kaak-en aangezichtschirurg aan het A.Z. St.- Lucas te Gent 

Vorige slide
Volgende slide

Medische missies

Dr. Edward De Wolf nam reeds meermaals deel aan buitenlandse missies met de erkende vrijwilligersorganisatie H.E.L.P. vzw. Op deze missies worden kosteloos levensnoodzakelijke reconstructieve ingrepen uitgevoerd in diverse ontwikkelingslanden. Het betreffen hier voornamelijk aangeboren afwijkingen in het hoofd – en halsgebied (gespleten lip en/of verhemelte,..), tumoren of verminkingen na brandwonden of andere traumata.

TOP