Armlift

Armlift

Waarom een armlift?

Een armlift is een plastische ingreep waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel ter hoogte van de binnenzijde van de bovenarm wordt gecorrigeerd.

Dit huidoverschot is doorgaans het gevolg van het verouderingsproces of een gewichtsverlies waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel aan de binnenzijde van de bovenarm aanwezig blijft.

Dit huid en/of vetoverschot kan gepaard gaan met tal van ongemakken. Zo kan dit de oorzaak zijn van fysiek ongemak, hinder tijdens het sporten of schaamte bij het dragen van bepaalde kledij.

Een armlift biedt in deze gevallen de oplossing.

Alles wat je wilt weten

Liposuctie van de bovenarm

Liposuctie van de bovenarm kan aangewezen zijn indien er slechts een klein vetoverschot aanwezig is en de huid voldoende elastisch is. Liposuctie alleen zal echter niet volstaan indien de huidkwaliteit onvoldoende is en/of indien er een duidelijk huidoverschot aanwezig is. Liposuctie wordt dan als hulpmiddel gebruikt om de bovenarm vorm te geven.

Klassieke armlift

Bij een klassieke armlift zal een teveel aan huid- en vetweefsel verwijderd worden aan de binnenzijde van de bovenarm. Het litteken loopt klassiek van de oksel tot enkele centimeters voor de elleboog. Door middel van een combinatie van liposuctie en het verwijderen van het teveel aan huid zal de contour van de bovenarm optimaal verbeterd worden.

  • Algemene of locale anesthesie
  • Chirurgische tijd: 90 min
  • Ziekenhuisverblijf: Dagziekenhuis of 1 nacht
  • Zelfoplosbare hechtingen met huidlijm dus douchen mag
  • Herstelperiode tot normaal activiteitsniveau van een 4tal weken
  • Eindresultaat na 3a4 maanden
  • Controleraadpleging voorzien na 1 – 2 en 6 weken

Meer weten over een ooglidcorrectie?

TOP