Dijlift

Dijlift

wat is een dijlift?

Een dijlift is een plastische ingreep waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel ter hoogte van de binnenzijde van de dij wordt gecorrigeerd.

Dit huidoverschot is doorgaans het gevolg van het verouderingsproces of een gewichtsverlies waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel aan de binnenzijde van de dij aanwezig blijft.

Dit huid en/of vetoverschot kan gepaard gaan met tal van ongemakken. Zo kan dit de oorzaak zijn van fysiek ongemak, hinder tijdens het sporten of schaamte bij het dragen van badkledij of het intiem zijn met de partner.

Een dijlift biedt in deze gevallen de oplossing.

Alles wat je wilt weten

Liposuctie van de dij

Liposuctie van de dij kan aangewezen zijn indien

er slechts een klein vetoverschot aanwezig is en de huid voldoende elastisch is. Liposuctie alleen zal echter niet volstaan indien de huidkwaliteit onvoldoende is en/of indien er een duidelijk huidoverschot aanwezig is. Liposuctie wordt dan als hulpmiddel gebruikt om het bovenbeen vorm te geven.

Klassieke dijlift

Bij een klassieke dijlift zal het teveel aan huid- en vetweefsel verwijderd worden aan de binnenzijde van de dij. Het litteken beperkt zich tot de liesplooi. Door middel van een combinatie van liposuctie en het verwijderen van het teveel aan huid zal de contour van de bovenbenen verbeterd worden. Het litteken ligt in de liesplooi en wordt bedekt door het ondergoed.

Uitgebreide dijlift

Bij een uitgebreide dijlift zal naast een litteken in de liesplooi ook een litteken aan de binnenzijde van de dij aanwezig zijn. Een uitgebreide dijlift is voornamelijk aangewezen bij patiënten met een uitgesproken huidlaxiteit waarbij een suboptimaal resultaat wordt bekomen met een klassieke dijlift.

  • Algemene anesthesie
  • Chirurgische tijd: 120 min
  • Ziekenhuisverblijf: 1à2 nachten
  • Zelfoplosbare hechtingen met huidlijm dus douchen mag
  • Herstelperiode tot normaal activiteitsniveau van een 6tal weken
  • Eindresultaat na 3a4 maanden
  • Controleraadpleging voorzien na 1-2 en  6 weken
TOP